söndag 5 augusti 2007

Gene sprutar eld, men brinner han för metal?


I förrgår såg jag Sam Dunns roliga men lite virriga dokumentär "Metal - a headbanger's journey". Den största behållningen var några intervjusnuttar med Ronnie James Dio, där Dio bland annat fick den vanliga frågan om det var han som uppfunnit djävulstecknet. Dio klargjorde att han inte uppfunnit, men populäriserat djävulstecknet. Dio tillade att Gene Simmons hävdar att han uppfunnit djävulstecknet, och sa med glimten i ögat att Gene även har uppfunnit saker som andning och skor.. Vid ett senare tillfälle i filmen får Sam Dunn komma hem till Dio (varför har Dio aldrig varit med på MTV Cribs förresten?), och där berättar Dio att Gene Simmons har tagit patent på "OJ" som förkortning för apelsinjuice. Jag vet inte om det är sant, men bara ryktet säger ju något om Gene. När jag läste hans självbiografi "KISS and make-up" slogs jag av att det inte borde gå att göra en rockbiografi så tråkig. Det måste ju finnas ganska mycket intressant att berätta om KISS, men det kändes som att Gene bara pratade om sina pengar. Även om det är lite fascinerande att läsa om hans målmedvetenhet kändes det mycket mer som en bok som skulle placeras bland business litteraturen istället för på musikhyllan. Det går ju inte att förneka allt som Gene gjort för metal, men går han verkligen att dyrka som rockgud, när man vet att han gjort i princip allting för pengar?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror med bestämdhet att Gene uppfunnit djävulstecknet. Andningen, skor, hjulet och väskan också för den delen.

Hans låga för metal har han bevisat på så många låtar (Deuce, Watchin' You, Going Blind, She, All the way, Calling Dr. Love, Nothing to Lose, Almost Human, I Love it loud, War Machine plus en jävla massa fler) att det är befängt att påstå nåt annat.

Att gubbtjyven är business-skadad, girig och absolutist därtill, och att Kiss borde lagt ner efter den sjunde farewell-turnén är en annan femma.